Technisch onderhoud

Verleng de levensduur van uw installatie

Als betrouwbare partner in de glastuinbouw, staan wij 24/7 voor u klaar met advies en oplossingen bij storingen aan uw installatie. Maar naast directe hulp is het ook essentieel dat uw installatie regelmatig onderhouden wordt. Periodiek onderhoud voorkomt niet alleen storingen, maar verlengt ook de levensduur van uw installatie. Wij raden u dan ook ten zeerste aan om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Achterstallig onderhoud kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben. Het kan resulteren in onverwachte storingen, verminderde prestaties en zelfs schade aan uw installatie. Door tijdig onderhoud uit te laten voeren, kunt u deze problemen voorkomen en de betrouwbaarheid en efficiëntie van uw installatie waarborgen.

Wat kunt u verwachten bij een regulier onderhoudsbeurt?

Tijdens een reguliere onderhoudsbeurt worden verschillende belangrijke aspecten van uw installatie gecontroleerd en indien nodig aangepast of gerepareerd. Hierbij kunt u denken aan:

  • IJken van schermdoeken: Schermdoeken spelen een cruciale rol in het beheersen van de klimaatcondities in uw kas. Tijdens het onderhoud worden deze doeken nauwkeurig gecontroleerd en indien nodig opnieuw afgesteld of vervangen.
  • Controle en ijking van raamstandmelders: Raamstandmelders zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de ramen in uw kas. Het is van groot belang dat deze melders nauwkeurig worden gecontroleerd en zo nodig opnieuw worden ingesteld om een optimale klimaatbeheersing te garanderen.
  • Controle van uw belichting: Belichting speelt een cruciale rol in de groei en ontwikkeling van uw gewassen. Tijdens het onderhoud wordt de staat van uw belichtingsinstallatie geïnspecteerd, inclusief de lampen, reflectoren en bekabeling. Indien nodig worden er aanpassingen gedaan of onderdelen vervangen om optimale groeiresultaten te behalen.
  • Controle en ijking van sensoren: Sensoren spelen een belangrijke rol bij het meten en regelen van verschillende parameters in uw kas, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-niveaus. Tijdens het onderhoud worden deze sensoren grondig gecontroleerd, gekalibreerd en indien nodig vervangen om accurate metingen te waarborgen.

Kortom, een reguliere onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat alle essentiële componenten van uw installatie optimaal functioneren. Door tijdig problemen te identificeren en aan te pakken, voorkomt u onverwachte storingen en minimaliseert u de kans op dure reparaties.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat wij gebruik maken van geavanceerde technologieën en gereedschappen om uw installatie efficiënt en grondig te onderhouden. Onze ervaren technici zijn speciaal opgeleid in het onderhoud van glastuinbouwinstallaties, waardoor zij snel en deskundig problemen kunnen oplossen.

De voordelen van regelmatig onderhoud

Het periodiek laten onderhouden van uw installatie brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Verlengde levensduur: Door uw installatie regelmatig te laten onderhouden, kunt u de levensduur ervan aanzienlijk verlengen. Dit bespaart u niet alleen kosten op lange termijn, maar zorgt er ook voor dat u optimaal kunt blijven profiteren van uw investering.
  • Betrouwbaarheid: Een goed onderhouden installatie is betrouwbaarder en minder vatbaar voor storingen. Hierdoor kunt u continuïteit garanderen in uw kwekerijactiviteiten en productieverlies voorkomen.
  • Energie-efficiëntie: Tijdens het onderhoud wordt ook gekeken naar de energie-efficiëntie van uw installatie. Door eventuele inefficiënte componenten te identificeren en aan te pakken, kunt u energie besparen en uw operationele kosten verlagen.
  • Optimale prestaties: Een goed onderhouden installatie presteert beter. U kunt rekenen op een optimale groei en ontwikkeling van uw gewassen, wat resulteert in een hogere opbrengst en kwaliteit.

Kortom, regelmatig onderhoud is van groot belang voor uw installatie. Het voorkomt storingen, verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat uw kwekerij optimaal kan functioneren. Wacht daarom niet langer en plan vandaag nog een onderhoudsbeurt in bij onze ervaren technici!

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Vraag een offerte aan